Hvad ville verden gøre uden en internetforbindelse?

Internetforbindelse

I filmens verden er en af de mest populære genrer den såkaldte ”post-apokalyptiske”-genre. Disse historier kan finde sted mange forskellige steder, og have mange forskellige scenarier. Desuden er dommedagsfortællingen en af de ældste vi har. Stort set alle verdens religioner har en fortælling om, hvordan jorden og universet vil gå under. Fra historien om Noas ark i bibelen til ragnarok i nordisk mytologi. Som mennesker har vi altid haft en forståelse af, at tingene måtte ende, men hvad hvis de ikke endte helt? For eksempel er der mange film som handler om sygdom og virusser. Største delen af jordens befolkning dør, og resten må se hvordan de så kan overleve. Måske er der oven i købet nogle af dem som bliver til zombier. Det er utroligt så mange forskellige udgaver, vi er kommet på. Dog er der et dommedags scenarie, som vil slå dem alle. Alle vil rende forvirret rundt i gaderne og give hinanden tommelfingeren og råbe: ”Synes godt om!” Det er naturligvis det ultimative dommedagsscenarie: internettet forsvandt. Hvad ville vi gøre hvis vores internetforbindelse pludselig forsvandt? Uden, at vi har være bevidste om det, krøb internettet langsomt ind, og overtog en masse vigtige funktioner i vores liv. Både privat, men også i forbindelse med det offentlige. Tænk på hvilken forskel ’nem id’ og netbank har gjort i vores liv. Og tænk hvor stor en del af vores sociale interaktion foregår på nettet nu. Facebook er det sted, hvor langt de fleste mennesker holder sig opdateret.

Find en god internetforbindelse på https://internettjek.dk/

Uden en internetforbindelse ved vi ikke hvad der foregår på den anden side af jorden

 Hvis internettet forsvandt, ville vi lige pludselig føle, at vi stod i total mørke. Igennem nettet har vi, i en vis forstand et direkte blik ind i, hvad der foregår verden rundt. Hvis det forsvandt ville hele vores syn være ændret. Pludselig ville vi skulle fokusere lokalt på en helt anden måde, ind vi gør nu. Alle funktioner som kunne varetages over nettet, ville vi være nødt til at få ordnet på anden vis. Hvis vi har et problem; vi føler os syge, der er noget i vejen med bilen eller vandhanen drypper, så slår vi det op på nettet. Skal vi finde nummeret til blikkenslageren, så slår vi det op på nettet. Alle vores daglig gøremål er så påvirket af en internetforbindelse, at hvis den forsvandt, så ville det være en kæmpe katastrofe.

Uden en internetforbindelse hvordan skulle vi så underholdes

 Netflix, HBO, Spotify, Youtube: Alle vore foretrukne underholdningskanaler kører igennem nettet. Vi tænker knap nok over det længere, men hvis vi skal se en film, så har vi den inden for fem minutter. Ikke noget med lange gåture ned til videoudlejningen eller biografen. Det hele har vi der hjemme. Hvis ens veninde nævner et nyt band, som hun synes, man skal høre, så er det ikke mere en et par klip væk, inden det tordner ud af højtalerne. Men noget af det største vi ville mangle, hvis vi ikke havde en internetforbindelse: Hvor skulle vi så se alle vores katte-videoer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *