Kontakt A-kasser for medlemskab inden du bliver ledig

A-kasse

Har du også bestemt dig for, at nu skal det være, og at du derfor vil kontakte en af de mange A-kasser, som vi har her i landet for en snak om de muligheder, som de tilbyder dig og andre ved et medlemskab?

Der er ingen tvivl om, at der i mange år var en særdeles ringe interesse for at blive medlem af A-kasser. Det har dog ændret sig i takt med den globale krise, som var med til at ændre det danske arbejdsmarked markant. Fra at have været særdeles rummeligt, og hvor man så at sige kunne vælge og vrage mellem jobs inden for de fleste brancher, ændrede det sig voldsomt i kølvandet på krisen. Det betyder, at mange virksomheder blev presset til det yderste og ikke havde andet valg end at lukke ned og fyre medarbejdere. Andre virksomheder valgte at outsource og flytte til udlandet og ansætte lokal arbejdskraft. Hvad enten man valgte det ene eller andet, ja, så har det haft og har stadig betydning for mange danske arbejdstagere, der i dag frygter ledighed, fordi det kan vise sig endog meget vanskeligt at finde et nyt job.

Når du vil sikre dig økonomisk, er A-kasser formidable samarbejdspartnere

Det er derfor fuldt ud forståeligt, at du vælger at finde ud af, hvad du får ud af et medlemskab hos en af de mange A-kasser. Når man ser realistisk på det, er det vel først og fremmest muligheden for at sikre sig selv og sin familie økonomisk, hvis man skulle blive ledig, der tiltrækker mange. Er man ikke medlem af en A-kasse, er man overladt ganske meget til sig selv, når det handler om økonomi. Stik modsat af, hvad mange tror, er man på ingen måde berettiget til at modtage nogen form for støtte fra det offentlige i tilfælde af arbejdsløshed. Af en eller anden grund er der indsneget sig den opfattelse, at man kan møde op på kommunen og søge om penge, hvis man ikke er medlem af en A-kasse. Det er helt og aldeles ude af trit med virkeligheden, for det har man på ingen måde ret til eller krav på.

A-kasser sikrer dig et fantastisk økonomisk sikkerhedsnet ved ledighed

Det er med andre ord retten til dagpenge, som i høj grad har øget interessen for A-kasser rundt om i landet. Hvis du vælger et medlemskab af en A-kasse, kan du, efter at du har optjent den påkrævede anciennitet, søge om udbetaling af dagpenge i tilfælde af arbejdsløshed. Du skal dog opfylde visse krav, og det er derfor en god idé at finde ud af, hvilke regler der gælder på området. Det kan du gøre ved at få en snak med medarbejdere i A-kasser, som i de fleste tilfælde meget gerne står til disposition med rådgivning og vejledning. Det er dog vigtigt, at du sørger for at melde dig ind, mens du er i job. Så lad være med at vente, indtil du står med en fyreseddel i hånden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *