Skal du vælge et langt eller et kort vikarjob?

Vikarjob

Overvejer du at søge et vikarjob, men er i tvivl om du skal vælge et langt eller et kort vikarjob? Vi har samlet en liste over fordele og ulemper.

Et langt vikarjob giver sikkerhed, stor udvikling af få kompetencer og faste kolleger, mens et kort vikarjob giver variation, bred udvikling af mange kompetencer og mange, nye bekendtskaber. Men hvad passer bedst til dine ønsker og behov. Vi har lavet en oversigt over fordele og ulemper ved begge vikarjobs.

Det lange vikarjob

Hos VikarVagten har de et bredt udbud af vikarjobs og de søger vikarer til både korte og lange ansættelser. Hvis du vælger et langt vikarjob, vil du ofte være ansat i en periode på seks måneder eller over. Den lange periode giver dig først og fremmest en sikkerhed. Du er ansat i et bestemt antal måneder og har derfor en fast indkomst. Du skal ikke tænke på at finde et andet vikarjob inden for nærmeste fremtid. Derudover er der en sikkerhed i de faste kolleger. Du kan søge støtte og hjælp i dit daglige arbejde fra velkendte ansigter.

I et langt vikarjob har du desuden god mulighed for at udvikle dine kompetencer i dybden. Har du allerede erfaring fra den branche, som du får et vikarjob inden for, kan du udvikle videre på dine evner og viden. Dette kan være til stor gavn for din fremtidige karriere – for eksempel ved andre vikarjobs eller i forbindelse med en fastansættelse.

Det korte vikarjob

Vælger du derimod et kort vikarjob, kan du være ansat både en enkelt uge eller op til flere måneder. Det er meget forskelligt og afhænger i stor grad også af dine behov og ønsker til et vikarjob. Som ansat i de korte vikarjobs vil du dog ofte have flere forskellige jobs som din tid ansat hos et vikarbureau. Det giver først og fremmest en stor variation i dit arbejdsliv og du vil få erfaring fra forskellige virksomheder og måske endda forskellige brancher. Et kort vikarjob giver derfor også mulighed for at udvikle en bred vifte af kompetencer og tilegne dig nye evner.

Derudover giver et kort vikarjob mulighed for at møde og arbejde med mange forskellige mennesker. Hvert vikarjob tilbyder et nyt sæt kolleger og nye, gode bekendtskaber. Det kan altså gavne dit sociale liv, men det kan også skabe et godt, stort netværk, som kan være brugbart for din fremtidige karriere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *